06 236 32 666

Behandelmethoden

• Bewegingstherapie: Het doelgericht uitvoeren of laten uitvoeren van bewegingen, dit ter vermindering van stijfheid en ter verbetering van de circulatie, spierkracht en stabiliteit. Hieronder vallen ook alle trainingsadviezen over het opbouwen van de belastbaarheid middels een stappenplan, het werken aan de riem, het trainen met grondbalkjes ter verbetering van de coördinatie en de sportieve begeleiding.

• Massage: Hiervoor worden verschillende technieken toegepast. Het doel is de circulatie te verbeteren, de spierspanning te normaliseren en de eventueel aanwezige zwelling te verminderen.

• Fysiotechnische applicaties: De volgende therapieën worden toegepast: warmte, koude, licht (zoals UV- en laserstraling), elektro-, magneetveldtherapie en/of ultrageluid. Deze applicaties kunnen een aanvulling zijn op de bewegingstherapie en/of de massage.

• Adviezen: Tijdens en na de behandelingen zal de dierfysiotherapeut adviezen geven, om zodoende het herstel te bevorderen en een herhaling van de problemen te voorkomen. Deze adviezen kunnen betrekking hebben op voeding, rust en/of beweging en de bodem waarop getraind wordt.